Υπό διαπραγμάτευση εξακολουθεί να βρίσκεται το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά και οι λεπτομέρειές του, όπως επιβεβαίωσε σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ζοσέ Μπαρόσο στις Βρυξέλλες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχουν και αρκετά νομικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν όσον αφορά στα εθνικά κοινοβούλια των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε., ενώ πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια σημαντική φάση στα εργασιακά θέματα», παρότι υποστήριξε ότι δεν συζήτησε καθόλου με τον πρόεδρο της Κομισιόν τα ζητήματα των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε, επίσης, λόγο για «κρίσιμες αποφάσεις» στη Σύνοδο Κορυφής και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και η Γερμανία και όλοι οι εταίροι στην Ε.Ε. έχουν τη βούληση να πάνε πολλά βήματα μπροστά. Ωστόσο, απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων πως μέχρι στιγμής η διαπραγμάτευση έχει αποτύχει, ο πρωθυπουργός είπε: «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».